" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Публікації Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41181884 Відвідувачів
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Урядовий портал
Публікації
Ключовий фактор обороноздатності - людина Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВ оборонній галузі накопичилося чимало проблемних питань, які потрібно вирішувати негайно. З цієї заяви по-військовому жорстко та прямо розпочав Міністр оборони України Михайло Єжель брифінг перед прямою телефонною лінією у Кабінеті Міністрів України. Фактично це стало першим публічним виступом нового глави військового відомства, отож і увага представників ЗМІ булла великою. Кожна теза сприймалася як програмна. Одразу зазначимо, що новий Міністр оборони райдужних перспектив не змальовував, однак розставлені ним акценти засвідчили: ситуацію у військах він добре знає, а отже, рішуче налаштований змінювати її на краще.
Детальніше...
 
Вони принесли переможну весну 1945-го... Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageМарія Опанасівна та Микола Вікторович Рябцеви поєднали свої серця 66 років тому, в буремному 1944-му. Втім, і сьогодні в їхніх очах не згасають вогники любові одне до одного, до людей, що живуть поруч.
Детальніше...
 
Твої сини. Україно! "Що залишився живим, помолись Богові та постав у церкві свічку" Надрукувати Надіслати електронною поштою
Не військовим Віталій Чурай себе просто не уявляв. Його батько, Володимир Миколайович, служив військовим медиком, старший на п'ять років брат Ігор, закінчивши Київське суворовське училище, навчався у Ташкентському загальновійськовому командному.
Детальніше...
 
РОСІЙСЬКИЙ ПРОЕКТ ДОГОВОРУ ПРО ЄВРОПЕЙСЬКУ БЕЗПЕКУ: ЗАГАДКА ДЛЯ ПОЛІТИКІВ Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageСьогодні Україна знову стоїть на роздоріжжі. Політиків і звичайних громадян лякають не тільки майбутні внутрішні зміни, але й кардинально змінилася обстановка навколо України. Сьогодні на наших очах зароджується новий світовий порядок, який буде грунтуватися на нових механізмах безпеки.
Детальніше...
 
Разведчик Геннадий КОРНЕВ о войне в Афганистане: «Сейчас войска НАТО в еще худшем положении» Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image21 год назад, 15 февраля 1989 года, из Афганистана вывели контингент советских войск. Но мало кто знает, что задолго до ввода 40-й армии еще с 1956 года в этой стране работали советские военные советники. Полковник СБУ в отставке, а тогда капитан КГБ СССР Геннадий Корнев провел в Афганистане шесть лет в должности советника афганских спецслужб.
Детальніше...
 
Янукович – президент на два срока? Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВремя Я. Он будет строить... Как известно, в нашем языке это слово имеет два значения
Вынесенный в заголовок вопрос кому-то покажется таким же малореальным, как еще пару недель назад возможность победы Януковича на выборах. Но я рад, что предвидел их результат задолго до финала. На протяжении двух последних месяцев во всех интервью (и Би-би-си, и «Радио Франс», и московскому каналу «ТВЦ», и интернет-порталу Lenta.Ru) я говорил, что в первом туре Янукович опередит Тимошенко процентов на десять, а во втором — выиграет буквально полплеча (2—3%). Уличных беспорядков не будет. Юлия Владимировна поскандалит, походит в суды, но очень скоро сдастся, и без всяких Майданов мы получим четвертого президента — причем, вопреки «прогнозам» Глобы, не даму.
Детальніше...
 
Орден від Наджибули, літак - від Громова Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВ Афганістані він, офіцер і військовий хірург, відвойовував у смерті поранених у пекельних сутичках бійців і командирів. Неймовірно, але — факт: якщо у Групі радянських військ у Німеччині військовому лікарю В'ячеславу Портенку довелося багато стріляти з найрізноманітніших видів зброї, проходячи службу на цьому радянському форпості в Європі, то за півтора року перебування на війні в Афганістані він... не зробив жодного пострілу! Не було для стрільби часу. Тисячі операцій, сотень людей, яких він буквально вирвав із пазурів ненажерливої смерті, — ось результат його битви! Автомат, пістолет і гранати постійно були поруч, але скальпель з рук не випускав.
Детальніше...
 
"Я не жалею, что служила в Афгане"... Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageСегодня исполняется 21 год со дня вывода советских войск из Афганистана. Участница боевых действий в ДРА крымчанка Ирина Терещенко рассказала, что чувствует женщина, попавшая на войну...
НА ВОЙНУ ПОШЛА ДОБРОВОЛЬЦЕМ
После школы и педучилища, в середине 1980-х, Ирина работала инспектором в детской комнате милиции. Потом служила прапорщиком в горвоенкомате и заочно училась в Харьковском юридическом институте. А когда ей не было еще и 25, решила добровольцем идти на войну в Афганистан.
Детальніше...
 
Нашел украденный орден через «Одноклассники» Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image15 лет награда солдата-афганца Александра Бычка хранилась у коллекционеров, но в итоге нашла своего хозяина.
О НАГРАДЕ УЗНАЛ УЖЕ ДОМА
В далеком 1985-м 19-летний Сашка пошел служить в армию. По распределению попал в спецназ в Джелалабад. Но сначала был в легендарном «мусульманском» батальоне в Узбекистане. Это подразделение спецназа, которое создали во время подготовки ввода войск в Афганистан. Его состав формировали из бойцов с «азиатской» внешностью.
Детальніше...
 
Життєва дорога – від афганської війни до пожежно-рятувальної служби Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageКожна країна в своїй історії має дати, забувати про які не дозволяє історична пам’ять, бо саме вони є свідченнями мужності і героїзму її народу, досвідом, який по-новому сприймається кожним новим поколінням, уроком, з якого потрібно зробити належні і правильні висновки. Саме такою датою є 15 лютого, коли щорічно у відповідності до Указу Президента в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Особливе місце у цьому відзначенні займають учасники бойових дій в Афганістані, котрі сповна виконали свій інтернаціональний обов’язок – надання допомоги дружньому народові, з честю та гідністю пронісши через жах війни звання воїна-інтернаціоналіста.
Детальніше...
 
До 65-річчя великої перемоги Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageДругий Сталінград під Корсунем-Шевченківським
За масштабами, значенням та результатами, що вплинули на подальший хід війни, розгром німецько-фашистських військ у Корсунь-Шевченківській наступальній операції (24 січня - 17 лютого 1944 року) посідає особливе місце. Це був справжній другий Сталінград. Проте, так вважають не всі.
Детальніше...
 
Законодательство СНГ о ветеранах Надрукувати Надіслати електронною поштою
Текущие демократические процессы в странах-участниках Содружества Независимых Государств демонстрируют их стремления развивать общественные отношения, гарантирующие конституционно-правовую защиту прав и свобод человека и гражданина, включая ветеранов. Существенное влияние на содержание и характер применения законодательства о ветеранах оказали современное международное законодательство, а также правовые нормы ведущих индустриально развитых стран Запада.
Детальніше...
 
Навіщо Ющенко дав звання Героя України Степану Бандері? Надрукувати Надіслати електронною поштою
20 січня 2010 року сталася надзвичайна подія, Віктор Ющенко підписав указ про присвоєння звання Героя України Степану Бандері. Вважаю, це рішення недалекоглядним і дуже суперечливим, воно розколює українське суспільство і загострює протиріччя в ньому.
Детальніше...
 
«Чорний птах» ес-Сувейри Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageТоді в Україні тривали Різдвяні свята. Люди святкували, раділи народженню Христа, а до декількох родин чорним птахом прилетіла тривожна звістка з далекого Іраку, де їхні батьки, брати й сини гасили полум’я близькосхідної війни.
Детальніше...
 
ПСИХОЛОГІЧНИЙ АСПЕКТ Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageІ у війнах третього тисячоліття насамперед воює людина з усіма її вадами і чеснотами
На початку листопада минулого року майор армії США Малік Хасан, психіатр за фахом, відкрив вогонь по військовослужбовцях, які готувалися до відправки в район бойових дій. Тоді загинуло 13 осіб, було поранено 30. Як бачимо, навіть у такій потужній і всебічно забезпеченій армії можливі надзвичайні ситуації, пов’язані з психологічною нестабільністю особового складу. Та чи вчимося ми на чужих помилках?
Детальніше...
 
Политикам нужны инвалиды, чтобы заработать Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВласть имущие еще раз доказали, что ради власти они готовы на все. Кабинету министров выгодно, чтобы в Украине было, как можно больше инвалидов. Недавно Кабмин принял решение об усилении государственного надзора за предприятиями, которые не выполняют нормы законодательства по созданию рабочих мест для инвалидов.
Детальніше...
 
МЫ ВОЕВАЛИ ВМЕСТЕ! Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageПамять о Великой Отечественной войне и общей в ней Победе, забота о ветеранах являются важным фактором, объединяющим страны и народы Содружества Независимых Государств. О том, какие меры предпринимаются сегодня правительствами стран СНГ по социальной защите ветеранов и инвалидов Великой Отечественной, «Красной звезде» рассказала заместитель председателя Комитета Государственной Думы по делам СНГ и связям с соотечественниками Татьяна МОСКАЛЬКОВА.
Детальніше...
 
Перейдет ли Кремль через Салангский хребет? Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВ настоящее время Афганистан превратился в арену столкновения интересов многих держав. Для Североатлантического альянса крайне важна помощь России в организации транзита военных и невоенных грузов через ее территорию в Афганистан, где НАТО и США сражаются с международными террористами в лице «Аль-Каиды» и «Талибана».
Детальніше...
 
Ніхто та ніщо не має бути забутим Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image25 грудня 2009 року в селі Троїцьке Любашівського району Одеської області урочисто відкрито пам’ятник воїнам інтернаціоналістам. Цей пам’ятник  данина  пам’яті,  тим  хто пройшов  горнило  десятирічної  Афганської  війни.  Далека та чужа країна Афганістан… Безглузда війна… Скільки смертей, скільки горя за десять років. Проте ця  безглуздість  ні  якою мірою не кидає тінь на солдатів і офіцерів, не принижує  їх героїзм, мужність, вірність присязі  військовому обов’язку в афганському пеклі.
Детальніше...
 
ВИКТОРИЯ ШЕВЧЕНКО: "МАМА ДО ПОСЛЕДНИХ ДНЕЙ СВОИХ НАДЕЯЛАСЬ, ЧТО ПАПА ЖИВ И ВЕРНЕТСЯ..." Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВИКТОРИЯ, ДОЧЬ НИКОЛАЯ ШЕВЧЕНКО - РУКОВОДИТЕЛЯ ВОССТАНИЯ СОВЕТСКИХ ПЛЕННЫХ ПРОТИВ АФГАНСКИХ МОДЖАХЕДОВ В КРЕПОСТИ БАДАБЕР: "МАМА ДО ПОСЛЕДНИХ ДНЕЙ СВОИХ НАДЕЯЛАСЬ, ЧТО ПАПА ЖИВ И ВЕРНЕТСЯ..."
В дни 30-летия ввода советских войск в Афганистан "ФАКТАМ" удалось выяснить подробности подвига, совершенного нашим земляком во время этой войны
По официальным данным, во время войны в Афганистане общие потери 40-й армии, службу в которой за это десятилетие прошли около 600 тысяч солдат и офицеров, превысили 70 тысяч человек ранеными, заболевшими, убитыми и попавшими в плен. После вывода войск около 300 человек числились в плену и пропавшими без вести.
Детальніше...
 
Над чим би вони не працювали - у них все одно виходить зброя Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageАвтор цього вислову влучно підкреслив той факт, що найбільш продуктивно наука працює на воєнні потреби. І з початком масованого технологічного прориву людства винаходи вчених спершу так чи інакше ставили на воєнні "рейки". За останнє століття поряд із "мирним" атомом, бойовими отруйними речовинами або біологічною зброєю у військових лабораторіях та "грифованих" інститутах усього світу народилося тисячі корисних винаходів. Для прикладу, штучні органи, які дають тисячам людей другий шанс на життя, мікрочіпи, без яких не працювала б жодна побутова електроніка, та багато інших речей, котрі суттєво покращують життя людині. 
Детальніше...
 
Інформаційно-психологічні операції та військо Надрукувати Надіслати електронною поштою
Сьогодні вже нікого не здивуєш терміном "інформаційні війни" чи "інформаційно-психологічні операції". Вони вже давно усталені. І набувають усе більшої ваги у сучасних конфліктах.
Детальніше...
 
Российский совет по Афганистану Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageДлительность операции НАТО в Афганистан скоро можно будет сравнить с советским пребыванием в этой стране. Но военные действия, проводимые нами 20 лет назад, фундаментально отличаются от сегодняшних. Мы воевали с отцами сегодняшних талибов лицом к лицу, в то время как западные армии предпочитают вести бои с воздуха. Это позволяет им беречь солдатские жизни, но не предотвращает трагические ошибки, убивающие и калечащие мирное население.
Детальніше...
 
Ветеран-афганец Валерий Аблазов: «Накануне нашего вторжения ВВС Афганистана бомбили территорию СССР» Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image«КИЕВ СЧИТАЛСЯ КУЗНИЦЕЙ ОФИЦЕРСКИХ КАДРОВ ВВС АФГАНИСТАНА»
- Валерий Иванович, вы оказались «за речкой» на полгода раньше контингента советских войск. Признайтесь, знали тайну: готовится война?
- Киев считался кузницей офицерских кадров ВВС Афганистана. В эти годы мы как авиаторы читали им спецкурсы, отрабатывали практические навыки. Все вместе видели: идет эскалация советского военного присутствия в этой стране. Какая там тайна...
Детальніше...
 
Знакомый путь к поражению в Афганистане Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image30 лет назад, в рождественский декабрьский день 1979 года, советские войска вошли в Афганистан. Спустя два дня советские спецназовцы убили во дворце Кабула президента Хафизуллу Амина (Hafizullah Amin). Русские поставили на его место своего ставленника Бабрака Кармаля (Babrak Karmal). Мир во главе с президентом США Джимми Картером и премьер-министром Великобритании Маргарет Тэтчер объединился против очередного проявления циничной и безжалостной советской имперской агрессии против небольшого соседнего государства.
Детальніше...
 
Інші:
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > В кінець >>

Всього 344 - 392 з 519

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.